iStock-1021170914

Samfunnsansvar

Samfunnsansvar handler om hvordan verdier skapes og hvordan virksomhetene våre påvirker omgivelsene rundt oss.

Som en av Bergens største virksomheter målt etter omsetning, har vi et stort ansvar. Det krever at vi må våge å tenke nytt og ikke være redd for å tilpasse oss omgivelsene. Ved å sørge for at våre grunnverdier er i tråd med samfunnets trender, kan vi utvikle våre virksomhetsområder til det beste for mennesker, omgivelser og miljø. Dette gjør vi blant annet ved å benytte oss av lokale underleverandører så langt det lar seg gjøre, sikre lokale arbeidsplasser og ved å sponse lokale og nasjonale idrettslag.

Vårt mål er å bidra til positiv verdiskapning som kan gjøre en forskjell – både i dag og i fremtiden.

Åpenhetsloven trådte i kraft 1.juli 2022 for å forebygge brudd på menneskerettigheter og uanstendige arbeidsforhold. Vi vil sørge for at lovens krav til enhver tid er implementert som en del av våre retningslinjer og prosedyrer. Vår redegjørelse for aktsomhetsvurderinger i henhold til åpenhetsloven for 2022 kan du lese her

iStock-1350861281

Med kvinnelandslaget i alpint mot verdenstoppen

Strømberg Gruppen har siden 2013 vært en av de største sponsorene av alpinlandslaget. Midlene har vært øremerket inn mot satsing på kvinnelandslaget.

Etter flere år med dårlig økonomiske vilkår for kvinnelandslaget i alpin valgte Per Gunnar Rasmussen å gå inn med midler for å løfte frem idretten. Målet har hele tiden vært å fremme talenter i jentealpint og løfte de frem til verdenstoppen. Alt startet med en middag der Per Gunnar fikk høre om de manglende midlene på kvinnesiden av alpinlandslaget. Etter dette møte bestemt Per Gunnar at dette måtte det gjøres noe med. Allerede kort tid etter ble det lagt et millionbeløp på bordet – øremerket kvinnelige alpinister.

- Det er mange kjempespennende talenter innenfor jentealpint. Vi ønsker å fremme jentene. De har historisk fått for lite midler, men med å satse mer inn mot europacuplaget har jeg troen på at vi kan få opp enda flere jenter i verdenstoppen, sier Rasmussen.

019_KIL-5653

For en sesong, gratulerer - fantastisk levert av Alpint!

Denne sesongen har vært fantastisk, norsk Alpint har levert all-time-high.

Kvinnene tok historiske 2339 poeng i verdenscupen, det er ny rekord.

Strømberg Gruppen har i mer enn et tiår vært solid sponsor av norsk kvinner Alpint.

Siden 2012 har Strømberg Gruppen investert i det norske alpinmiljøet, og støttet unge talenter i deres ferd mot sine drømmer om å bli verdens beste alpinister.

Sesongen 2022 til 2023 har vi i Strømberg Gruppen hatt gleden av å følge med på noen fantastiske prestasjoner fra de norske kvinnelige alpinistene. Fra den første konkurransen i oktober til den siste i løpet av april har kvinnene vist hva de er laget av.

Det er med et stolt sponsorhjerte at vi har fått oppleve at Maria Tviberg fra Bergen vant første VM gull på kvinnesiden siden 1958 i Parallel slalåm, Thea Stjernesund tok bronse i samme konkurranse. Våre kvinner forsynte seg med flere medaljer i mesterskapet. Ragnhild tok bronse i Storslalåm, Kajsa tok bronse i Super-G. Maria, Thea og Kristin var med på laget som tok sølvmedalje team.

Ragnhild Mowinckel vant et WC-renn i Super-G Cortina, og har hatt flere pallplasseringer denne sesongen.

På tampen av sesongen fikk vi oppleve Kajsa Lie vinne WC-renn på hjemmebane i Kvitfjell, og Thea Stjernesund fikk sin første pallplass i storslalåm i Soldeu.

Dette året har vært spesielt imponerende for de norske kvinnene. De har tatt hjem flere seirer og pallplasseringer i verdenscupen, og vist at de er blant de aller beste i verden.

Dette er et bevis på deres talenter og arbeidsinnsats, og er et skifte mot en ny tid. Strømberg Gruppen er stolt av at støtten de gir viser resultater.

Konsernsjef i Strømberg Gruppen AS, Per Gunnar Rasmussen, har alltid hatt en sterk tro på at støtten til unge talenter i alpinsporten vil bidra til å fremme sporten og skape et sterkt konkurransedyktig alpinmiljø i Norge. Dette har ført til en langvarig støtte til NSF Alpint og en rekke alpinprosjekter.

Vi håper flere vil være med på å fremme denne fantastiske idretten.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

alpin-landslaget