Rasmussen-eiendom-10

Kunst

I årenes løp har Strømberg Gruppen investert betydelig i kunst. Samlingene består av både moderne kunst og samtidsverk, i tillegg til noe klassisk kunst. I motsetning til mange private samlinger, er kunsten gjort tilgjengelig for flere ved at den er utstilt i samtlige av Strømberg Gruppens bygg. På den måten kan både ansatte og kunder få glede av verkene.

Det som i sin tid startet som en personlig interesse og lidenskap for god kunst, har i dag blitt en naturlig og selvsagt del av eiendommenes uttrykk og estetikk. Konsernsjef Per Gunnar Strømberg Rasmussen forteller at beslutningen om å gjøre kunsten tilgjengelig for alle er et langsiktig og bevisst valg.

– Der noen samlere velger å gjemme bort kunsten sin i en kjeller, er jeg motsatt. Jeg mener at god kunst fortjener å bli vist frem og bli satt pris på.Hos oss er vi opptatt av at våre leietakere skal trives og ha det bra – og kunsten er en viktig bidragsyter til nettopp dét.

Galleri Lofoten

Galleri Lofoten

Rasmussen Samlingene

Rasmussen Samlingene

Samlingen inkluderer en rekke norske kunstnere, men også utenlandske kunstnere er representert. I gangene hos Strømberg Gruppens bygg finner du blant annet verk fra anerkjente kunstnere som Kjell Nupen, Håkon Bleken og Frans Wideberg. Selv om man ikke har et forhold til kunstnerne som pryder kontorene, fellesområdene og møterommene, er hensikten å skape rom for undring og refleksjon – også for dem som ikke er særlig kunstinteresserte fra før.

– Vi prøver å ha en blanding av både tradisjonell, moderne og figurativ kunst. Det er viktig med mangfold, så vi passer på å variere og skifte ut kunsten innimellom. Da prøver vi alltid å tenke over hva som passer sammen og hvordan verkene vil ta seg ut i de ulike rommene.

iStock-488870272 4